Ольга Деркачова про свої мистецькі мандри

А свій новий рік наша авторка, Ольга Деркачова, розпочала презентаційним туром до Відня, Праги й Парижа, аби тамтешні читачі сповна відчули й насолодилися українським словом. Письменниця поділилася враженнями про свою казково-зимову мандрівку.



- Міста направду гарні і привітні. Мистецькі, я би сказала. Тамтешні читачі сумують за українським словом, адже фактично не мають де придбати українські книги, а як кажуть, електронна книга - це не те або не зовсім те. Це направду, вдячна аудиторія. Було таке враження, що ловили не лише те, що говорю, а й те, як це говорю.

- Чимало було питань про те, в якій ситуації є український письменник в Україні, особливості книжкового ринку, про книжкові новинки та нові імена літературного процесу. Було тепло і затишно. Немов в Україні. І зрештою, такі зустрічі, то і є Україна у центрі Праги або Парижа. І те, що це інша країна, розумієш лише тоді, коли виходиш за межі презентаційної зали.
 

- Гарно, що у Парижі працює Український літературний клуб, а у Празі активно працює наше посольство, які організовують чимало культурно-мистецьких заходів, у тому числі і таких, що сприяють популяризації читання української книги.



У статті використані фото з особистого архіву авторки.