Підбірка книг, які варто прочитати у серпні

Серпень обіцяє сонячну погоду, теплу атмосферу літа та хороший настрій. У серпні можна поїхати й помилуватись ніжно-рожевим світанком на березі моря, пошукати пригод у Карпатах, поніжитися у обіймах сонячних промінчиків  та покататись на велосипедах у парку. Але найголовніше цього місяця – насолодитися справжнісіньким літечком, пошукати нових ідей, знайти душевний спокій та відпочити й тілом, і душею. Це все можна відшукати між рядками у книгах.
Для вас невеличка яскрава підбірка книг на серпень для відпочинку або читання в довгоочікуваній подорожі до красивих куточків світу.




1. Террі Пратчетт "Віщі сестри"

У цій дотепній історії Террі Пратчетт продовжує почате у романі «Право на чари» й розповідає про відьом у світі, де чаклунами можуть бути лише чоловіки. Він витончено вплітає шекспірівські алюзії в реалії Дискосвіту і демонструє, що ні доля, ні спадковість не стануть на заваді вибору справи свого життя.


Видавництво Старого Лева

2. Зірка Мензатюк "Дике літо в Криму"

Це гостросюжетна повість про літні канікули на кримському узбережжі, про дружбу київської школярки Наталочки з татарськими ровесниками. Оселившись у наметі на дикому березі моря, допитлива п’ятикласниця зіткнеться з несподіваними небезпеками й загадками, втраплятиме у моторошні пастки. Та найбільшою таємницею стане коштовний срібний пояс, схований 1944 року, коли татарів насильно вивозили з рідного Криму. Однак Наталочка та її нові друзі ще не знають, що цю реліквію розшукують не тільки вони...


Видавництво Івана Малковича „А-ба-ба-га-ла-ма-га“

3.  Роберт М. Зоннтаґ "Сканери"

Світ у 2035 році – це світ без друкованих книг, газет і журналів. Усе відскановано й оцифровано. Кожен має доступ до світової цифрової бібліотеки. У будь-який час! Безкоштовно! І це завдяки мобрілю – універсальному мережевому пристрою у вигляді окулярів. Роб працює сканером у величезному концерні Ultranetz, у відділі Scan AG. Зі своїм другом Джоджо він відшуковує, сканує й оцифровує останні примірники друкованих видань, аж поки одного дня не наштовхується на Книжкову гільдію, підпільну організацію, учасниками якої є колишні письменники, книгарі, перекладачі, видавці та бібліотекарі. Після великого е-вибуху на Ultranetz та подальших перипетій концерн визнає Роба ворогом номер один — супертерористом. На що ще здатен концерн у боротьбі за абсолютну владу, контроль і монополію…
Цей роман також про дружбу в часи глобального впливу цифрових технологій. Він є промовистим коментарем до наших днів.

Видавництво Discursus

4. Йен Ґел "Міста для людей"

Уже більше як п’ятдесят років Йен Ґел допомагає змінювати урбаністичні середовища в усьому світі. Для цього він вивчає, як люди користуються чи могли б користуватися простором, у якому живуть і працюють. 
У цій революційній книжці Ґел пропонує свої останні висновки про те, як створювати чи відновлювати міський простір з урахуванням людського виміру. Він дає методологію й інструментарій, якими користується сам, перетворюючи неефективні й непридатні для людей простори на те, чим вони, як він сам вірить, мусять бути — на міста для людей.


Видавництво "Основи"

5. Мік Вікінг "Маленька книга люке. Секрети найщасливіших людей світу"

Щастя не має кордонів. Не важливо, де ти мешкаєш, щастя — не територія, а стан душі. Ключі до нього заховані у всьому світі… Саме це доводить у свій новій книжці Мік Вікінг, засновник Інституту дослідження щастя в Копенгагені. 
Подорожуючи світом, він розкриває секрети найщасливіших людей. Кожна країна має свій рецепт, головне — знайти його складові. Ділячись порадами від щасливчиків з усіх куточків Землі, автор аналізує, що впливає на формування феномену щастя: від приготування вечері чи теревенів із сусідами до життєвих пріоритетів.
Ця книжка — путівник, що допоможе відшукати радість та гармонію в повсякденному житті… 


Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля»

6. Ніл Гейман, Террі Пратчетт "Добрі передвісники: ґрунтовні й вичерпні пророцтва Агнеси Оглашенної"

Добро та Зло збирають армії, жаби проливаються дощем, Атлантида піднімається з морських глибин. Усе було б згідно із задумом Божим, якби не двійко незвичайних союзників: вибагливий янгол-букініст та стильний демон-авантюрист. Обидва живуть серед смертних від Самого Початку, і таке життя їм вельми до вподоби - тож вони не горять бажанням попрощатися із таким звичним світом.

Видавництво "КМ-Букс"

6. Фредрік Бакман "Чоловік на ім'я Уве" 

Роман «Чоловік на ім’я Уве» смішна, іронічна, зворушлива та мудра історія про людей, які через ті чи інші причини стали непотрібні суспільству. Твір про щоденну мужність жити і бути собою.
Уве добрий буркотун, якого неодноразово випробовувала доля. Вийшовши на пенсію, втративши кохану дружину, він змушений наново відшукувати сенс буття. Та чи хоче цього Уве?
Яким би сумним не був його вибір, на чоловіка чекає ще багато любові, дружби і пригод.


Видавництво #книголав

7. Кейт Аткінсон "Життя за життя"

Урсула Тодд заходить до мюнхенського кафе в листопаді 1930 року, замовляє гарячий шоколад і стріляє в серце чоловіку, який ще не встиг стати фюрером. Хоча насправді все починається не так: Урсула Тодд народжується 11 лютого 1910 року й одразу помирає. Народжується 11 лютого 1910 року й у дитячому віці тоне в морі. Народжується 11 лютого 1910 року й гине під час бомбардування Лондона. Народжується 11 лютого 1910 року, виходить заміж за німця, чаює з Гітлером, гине в поруйнованому Берліні. Народжується 11 лютого 1910 року і...


Видавництво "Наш формат"