Новинки Discursus до Книжкового Арсеналу - 2018

31 травня розпочинається Книжковий Арсенал. Одна з найважливіших подій для книголюбів і видавців України.

Видавництво Discursus підготувало новинки, саме тому хочемо про них розповісти, щоб ви знали що і де шукати.

 

Де нас знайти:

- секція НОН-ФІКШН (В4), стенд № 23

 

При надії. Дев’ять особливих місяців [Текст]: оповідання, есе / Любов Якимчук, Ірена Карпа, Маріанна Кіяновська, Лариса Денисенко, Галина Петросаняк, Христина Козловська, Ольга Деркачова, Тетяна Мельник, Ірина Шувалова. — Брустурів : Дискурсус, 2018

До цьогорічного Арсеналу в нас виходить книжка, над якою ми працювали чотири роки. Ідея проекту «При надії. Дев’ять особливих місяців» полягає в тому, щоб дев’ять українських письменниць розповіли в літературних творах про свій досвід вагітності. З нею ми й звернулися до Любові Якимчук, Ірени Карпи, Маріанни Кіяновської, Лариси Денисенко, Галини Петросаняк, Христини Козловської, Ольги Деркачової, Тетяни Мельник та Ірини Шувалової, які успішно створили оповідання й есе.

Книжка також має візуальну складову. На основі світлин з родинних архівів авторок, художниця Катя Слонова створила колажі, які дуже вдало доповнюють тексти. В підсумку це вийшов арт-бук з якісною поліграфією, який приємно тримати в руках, читати й дарувати.

 

Козловська Х. Ящірка та її хвіст [Текст] : оповідання / Христина Козловська. – Брустурів : Дискурсус, 2018

Новою книжкою прози здивує читачів письменниця Христина Козловська. Її казки для дорослих «Ящірка та її хвіст» – історії «для душі»: вони дають простір і для відпочинку від складніших творів, і для внутрішньої роботи. Письменник Мирослав Дочинець відгукнувся про книжку Христини так: «Її історії – не про дещо, а про ЩОСЬ. Про вічне і про змінне, як шкіра ящірки. А от що для ящірки є голова, а що хвіст – треба читати її казки-притчі і вгадувати себе. Бо ми теж нерідко ховаємо голову в пісок, а хвостом керуємося в пошуках напрямів. Це прості історії про непрості речі – про особисте і вселюдське, про земне і небесне, про пошук правди і радості, і, звичайно, про одвічну мрію вхопити за хвіст золотого птаха щастя. Кожне оповідання цієї прозорої прози вилущує зернину прихованих сутностей».

 

Ольга Деркачова. Коли прокинешся [Текст] : роман / Ольга Деркачова. — Брустурів : Дискурсус, 2018

В новій обкладинці представляємо "найкращий твір про кохання" за версією Всеукраїнського конкурсу "Коронація слова" - роман Ольги Деркачової "Коли прокинешся". Перше видання ролетілося так швидко, що багато спраглих читачів не встигли до нього дістатися. Запит збільшився і з виходом нового роману письменниці "Дім Терези", який ми видали щойно на початку року.

Прокинувшись після кількарічної коми, в яку Марта потрапила внаслідок аварії, вона усвідомлює, що нікому не потрібна.

Близькі люди навчилися жити без неї. Але чи були вони насправді близькими? Марті треба починати жити заново. Це можливо, якщо тебе оберігає кохання. Тепло долонь, ніжність слів, делікатність вчинків і справжність почуттів. А ще багато людяності. Проте залишається головне питання: хто ж винен у тій аварії?