Книжкові скульптури: друге життя для старих книг

Життя коротке - мистецтво вічне.

Виявляється книги - це не тільки скарбниця знань та досвіду, а й матеріал для створення арту.


Тож ми підібрати топ-5 митців, які творили завдяки книгам.



1.Канадський художник Гай Ларамі прославився на весь світ завдяки незвичайному хобі - вирізання фантастичних скульптур зі старих книг. За допомогою скальпеля він перетворює товсті фоліанти в різноманітні стародавні споруди, гірські ландшафти й вічнозелені плато, включаючи печери, вулкани і навіть застиглі хвилі, яким Ларамі потім надає природні кольори. Як матеріал майстер переважно використовує старі енциклопедії та словники.


Фото by Joinfo.


Фото by Joinfo.


Фото by Хронотон.

За словами Гая Ларамі, різьблення по книгам - дуже захопливе заняття, що вимагає максимальної точності й концентрації, оскільки один неправильний рух може в одну мить зруйнувати плоди багатомісячної роботи.


Фото by Joinfo.

Коли скальпель потрапляє в його руки, він забуває про все на світі й відчуває себе справжнім творцем, який створює новий світ зі старих паперових листів, пожовклих від часу.




Фото by Joinfo.

2. Лондонська художниця Су Блеквелл черпає натхнення в мистецтві друкованого слова й використовує його для створення своїх чудових книжкових скульптур.
При переробці книжкових сторінок художниця розробляє чудові мініатюрні інсталяції, що стоять на розгорнутих книгах.


Фото by бугага


Фото by messynessychic.com


Фото by messynessychic.com


Фото by LibreBook.


Фото by LibreBook.

Вона збирає кожну фігуру повністю з книги, упаковуючи скульптури в дерев'яні ящики або накриваючи їх скляними куполами. При приміщенні витворів у дерев'яний ящик, створюється враження, що це картина або, можливо, ляльковий театр. А скляний купол додає ефект снігової кулі, яка ув'язнила певний момент часу.


Фото by imhogram.

3. Жаклін Раш Лі - художниця з Північної Ірландії, яка в даний час живе й працює на Гаваях. Більше 17 років вона перетворює старі книги в незвичайні скульптури, використовуючи широкий спектр художніх підходів.


Фото bу LiveJournal.

Вона працює з книгами більш 12 років, для своєї творчості вибирає тільки найулюбленіші книги. В її книжкових скульптурах старі книги наповнені почуттям і вміло перетворені у квіти, абстрактні сфери та інші цікаві художні форми.


Фото by бугага.


Фото by бугага
.


Фото bу LiveJournal.


Фото bу LiveJournal.


Фото bу LiveJournal.

4. Британська дизайнерка Люсі Норман стверджує, що в Лондоні щотижня виходять сотні непотрібних книг, які ніхто не купляє і не читає. Тому вона перетворює ці непотрібні книги в стильні люстри. Це - не знак неповаги до книг, а порятунок їх від жалюгідної долі - бути викинутими.


Фото by Joinfo.


Фото bу LiveJournal.


5. Американського художника Майка Стілки завжди притягували книги, але не в традиційному сенсі. Автор надає перевагу малюванню, ніж читанню, і довгий час він використав сторінки старих книг як полотна для своїх картин. Поки одного разу не вирішив, що на обкладинках малювати зручніше. За допомогою чорнила, кольорових олівців, фарб і лаку художник зображує меланхолійних і часом химерних персонажів, що живуть у світі його фантазій.


Фото bу LiveJournal.


Фото bу LiveJournal.


Фото bу LiveJournal.

Саме так книги наповнюють наші будні, додають яскравих барв та натхнення!

За матеріалами Книжкового континенту.